PC-optimalisatie

Instellingen

Beschrijving

Snelle opstart

Als dit selectievakje is ingeschakeld, zoekt het programma automatisch naar programma's die worden uitgevoerd bij het opstarten van het besturingssysteem. Na de analyse geeft Kaspersky een melding weer met informatie over gedetecteerde programma's. Details.

Computer sneller maken

Als dit selectievakje is ingeschakeld, zoekt het programma automatisch naar ongebruikte bestanden van het besturingssysteem en Windows-registerfouten. Na de zoekopdracht geeft Kaspersky een melding weer met informatie over gedetecteerde programma's. Details.

Duplicaten

Als dit selectievakje is ingeschakeld, zoekt het programma automatisch naar bestanden met dezelfde naam en dezelfde inhoud. Na de zoekopdracht geeft Kaspersky een melding weer met informatie over ontdekte duplicaten. Details.

Grote bestanden

Als dit selectievakje is ingeschakeld, zoekt het programma automatisch naar grote bestanden. Standaard betekent dit bestanden die groter zijn dan 1 GB. Na de zoekopdracht geeft Kaspersky een melding weer met informatie over gedetecteerde grote bestanden. Details.

Ongebruikte apps

Als dit selectievakje is aangevinkt, wordt er maandelijks automatisch gezocht naar programma's die langer dan drie maanden niet zijn gebruikt. Na de zoekopdracht geeft Kaspersky een melding weer met informatie over gedetecteerde ongebruikte programma’s. Details.

Start Kaspersky bij de opstart van de computer (aanbevolen)

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt het Kaspersky-programma na het opstarten van het besturingssysteem gestart. Kaspersky Free beschermt de computer gedurende de hele sessie.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt het Kaspersky-programma niet na de opstart van het besturingssysteem gestart. Kaspersky Endpoint Security wordt pas gestart wanneer de gebruiker dit handmatig doet. Computerbescherming is uitgeschakeld en de gegevens van de gebruiker lopen mogelijk gevaar.

Batterijbesparing

Als het selectievakje is ingeschakeld, is de energiebesparingsmodus ingeschakeld. Het Kaspersky-programma stelt geplande taken uit. U kunt indien nodig scan- en updatetaken handmatig starten.

Gamemodus

Als het selectievakje is ingeschakeld, voert het Kaspersky-programma geen scan- of updatetaken uit en geeft het geen meldingen weer wanneer u games speelt of programma's gebruikt in de modus Volledig scherm.

Niet storen-modus

Als dit selectievakje is aangevinkt, geeft het Kaspersky-programma geen meldingen weer over gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens videogesprekken, het bekijken van video's, het werken met programma's of het gebruik van het toetsenbord. De Niet storen-modus kan ook sommige automatisch gestarte taken pauzeren of het uitvoeren van geplande taken vertragen om overmatig gebruik van computerbronnen te voorkomen.

Stel computerscans uit als de CPU en de schijfsystemen zwaar belast zijn

Wanneer het Kaspersky-programma geplande taken uitvoert, kan dit leiden tot een verhoogde belasting van de CPU en subsystemen op de schijf, wat op zijn beurt van invloed is op de prestaties van andere programma's.

Als het selectievakje is ingeschakeld, onderbreekt het Kaspersky-programma geplande taken als het een verhoogde belasting detecteert en maakt het bronnen van het besturingssysteem vrij voor programma's van de gebruiker.

Scan de staat van de harde schijf

Als dit selectievakje is ingeschakeld, wordt automatische diagnose van de harde schijf uitgevoerd. Details.

Schrijven naar dump inschakelen

Als het selectievakje is ingeschakeld, schrijft Kaspersky dumps wanneer het crasht.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, schrijft Kaspersky geen dumps. Het programma verwijdert ook bestaande dumpbestanden op de harde schijf van de computer.

Bescherming voor dump- en tracebestanden inschakelen

Als het selectievakje is ingeschakeld, krijgen systeembeheerders, lokale beheerders en de gebruiker die het schrijven van dumpbestanden heeft ingeschakeld toegang tot dumpbestanden. Alleen systeembeheerders en lokale beheerders hebben toegang tot tracebestanden.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, hebben alle gebruikers toegang tot dump- en tracebestanden.